Filters voor wijn en gedistilleerde dranken
Microbiologische stabilisatie van wijn is belangrijk voor de juiste kwaliteit. Bij gedistilleerde dranken speelt dit een minder grote rol, maar is de helderheid wel van belang.
Filtratie draagt bij aan de constante kwaliteit van wijn of gedistilleerde dranken. Hitma biedt alle filtratiemethodes voor deze applicaties; van cross flow tot directe filtratie. Zowel filtratie van deeltjes als micro-organismen. We richten ons op 3 hoofdgroepen:
- waterfiltratie
- luchtfiltratie
- stoomfiltratie
Filtratiestappen
Afhankelijk van de kwaliteit wijn die je produceert, zijn er diverse filtratiestappen nodig. Het aantal wordt bepaald aan de hand van de wijnfiltratie-index. Hiermee voorkom je onnodige filtratiestappen. HITMA levert voor de verschillende stappen crossflow systemen, voorfilters en micro-organismen verwijderende filters. De standtijden van de filters zijn mede bepalend voor de filtratiekosten. Voorfiltratie is essentieel om kosten te reduceren.
Veelgekozen producten binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn:
- Porvair Stabifil Clarification and Stabilization
- Filtermodules
- Porvair Vinofil dubbellaags absoluut membraanfilter voor wijn- en bierfiltratie
- Graver Technologies ZTEC WB-series absoluutfilters
Meer weten?
Wij adviseren je graag over de juiste filtratie-opstelling. Neem contact op met Gerard de Ruiter.