Filters voor bierbrouwerijen
Voor bierbrouwers is de constante kwaliteit van het bier ongelofelijk belangrijk. Filtratie is in het brouwproces een belangrijke stap om de kwaliteit te handhaven. Daarbij wil de brouwer uiteraard ook de kosten onder controle houden. En daar zit ‘m vaak de crux.
Filters blokkeren
Van jaar tot jaar kan de kwaliteit van de biergrondstoffen (mout, granen, hop, gist etc.) verschillen. Deze verschillen hebben vaak invloed op de filtratiekosten. Filters kunnen sneller blokkeren, doordat de kwaliteit van de grondstoffen is veranderd. Het proces is dan echter hetzelfde gebleven.
Reinigen filters
Ook het reinigen van elementen heeft grote invloed op de levensduur van filters. Goed gereinigde filterelementen gaan langer mee. Bovendien staat het brouwproces minder stil, omdat filterelementen minder vaak vervangen hoeven te worden. Als bierbrouwers hun filtratieproces op orde hebben, verkleinen ze de kans op problemen in het verdere verloop van het brouwproces.
Oplossing voor alle filtratiestappen
HITMA biedt oplossingen voor alle filtratiestappen in het brouwproces. Van KG (kieselguhr)filtratie, trapfiltratie, microbiologische filtratie en utilities. Wij gaan bij het berekenen van de filters uit van de kosten per hectoliter. Zo garanderen wij de juiste filtratietechniek en filtertype. Naast technische zaken veranderen ook milieurichtlijnen en andere voorschriften regelmatig. Ook op dit gebied kunnen wij brouwerijen helpen en adviseren.
Veelgekozen producten binnen de brouwindustrie zijn:
- Filtermodules
- Porvair Stabifil Clarification and Stabilization
- Porvair Vinofil dubbellaags absoluut membraanfilter voor wijn- en bierfiltratie
- Graver Technologies ZTEC WB-series absoluutfilters
Meer weten?
Bespreek met ons hoe je met jouw brouwproces het beste resultaat behaalt, terwijl je bespaart op filtratiekosten. Neem per e-mail of telefonisch contact op met Gerard de Ruiter (+31 (0)6 2005 1606).